22 липня об 11:30 разом з директором Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ Роїком Миколою Володимировичем, проректорами, директорами Інститутів та деканами факультетів Вінницького національного аграрного університету
Повернутися
22 липня об 11:30 разом з директором Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААНУ Роїком Миколою Володимировичем, проректорами, директорами Інститутів та деканами факультетів Вінницького національного аграрного університету, членами китайської делегації, до якої входили виконавчий директор Китайсько-української асоціації з реалізації міжнародних проектів Льоу Хуанлінь, виконавчий директор Асоціації, представник ТПП України в КНР Віктор Танасійчук, директор корпорації Кем Чайна, член Асоціації Чжан Хао, генеральний директор Синьцзянської корпорації Тань Е Хуан Яосінь у ВНАУ провели спільну нараду. Презентували пілотний проект на теренах України у вигляді Всеукраїнського науково-навчального дослідницького консорціуму (Консорціуму) членам китайської делегації.
Обговорювали основні сфери спільної діяльності та співпраці в освітній, науковій та виробничій діяльності Консорціуму.
Така форма навчання і проходження практики як Консорціум надзвичайно зацікавила китайців, адже вони готові вкладати інвестиції у розвиток наукових розробок та виробництво галузей АПК України. По завершенні зустрічі була підписана Угода про співпрацю між Китайсько-українською асоціацією по реалізації міжнародних проектів та Всеукраїнським науково-навчальним дослідницьким консорціумом. Ця угода дасть нам можливість налагодити ланцюжок «інвестиції-виробництво-реалізація продукції (ринок збуту)», адже така співпраця між країнами передбачає не лише надання інвестицій для розвитку та виробництва продуктів рослинницької і тваринницької галузі, а й подальшу реалізацію їх на ринки збуту КНР. Таким чином ми вирішимо надзвичайно актуальну проблему сьогодення виробників сільськогосподарської продукції України в умовах ринкової економіки, які й без того стикаються з багатьма обмеженнями щодо реалізації продукції (встановлення відповідних стандартів якості продукції, обмеження щодо ввозу окремих продуктів тощо).

