Про сучасне покоління студентів та виклики, які перед ними стоять
Повернутися
 
Про сучасне покоління студентів та виклики, які перед ними стоять, розповідає в рубриці #agro_education президент Вінницький національний аграрний університет Григорій Калетнік 
  • Як змінилося студентство за останні 5-10 років?
Кожна галузь нашого життя еволюціонує із шаленою швидкістю. Студентство сьогодні — це креативна, творча, мобільна, цілеспрямована молодь, яка активно використовує нові технології, практично живе ними і створює їх. Ключовим для них є швидке отримання знань і необхідних навичок — не лише професійних, а й soft skills. Однією з можливостей є дуальна освіта, яка запроваджена у Вінницькому національному аграрному університеті.
  • Які виклики стоять перед молодими фахівцями?
Епоха діджиталізації та швидких технологічних змін вимагає від молодих фахівців уміння ефективно працювати в різних ситуаціях, швидко підлаштовуватися до нових умов, гнучкості у прийнятті рішень.
Адаптивність — одна з головних навичок сучасного випускника, який має вміти використовувати нові технології, демонструвати стійкість перед труднощами, знаходити нові рішення, зберігати самоконтроль, передбачати зміни та завчасно до них готуватися, швидко переключатися між завданнями, експериментувати, виконувати нові та складні завдання. Роботодавець хоче бачити мультифахівця з економічними, юридичними, ІТ та організаційними знаннями, який при цьому володіє вузькими професійними навичками.
  • Де брати знання, коли технології змінюються із шаленою швидкістю?
Доступ до знань, нових технологій сьогодні відкритий, як ніколи. Безліч наукових виставок, конференцій, семінарів, симпозіумів, цікавих проєктів, тренінгів є відкрито доступними. Наше завдання сьогодні як сучасного закладу вищої освіти — навчити студентів правильно використовувати ці знання, відділяти справді цінну, наукову, навчальну інформацію від неякісної, якої теж достатньо у загальновідкритому доступі.
Співпраця із закордонними партнерами дає студентам можливість використати найкращий досвід України та поєднати його з європейським і світовим. Тут важливо навчити студента аналізувати і застосовувати найкращі досягнення. Участь у розробці стартапів — це найкраща можливість для формування сучасних знань, розвитку логічного мислення, застосування своїх ідей у різноманітних галузях.
 
Джерело: https://agroportal.ua