Григорій Калетнік взяв участь в урочистому відкритті пам’ятника Тарасу Шевченку в м. Іллінці
Повернутися
18 липня Григорій Калетнік взяв участь в урочистому відкритті пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, яке відбулось на площі біля Іллінецької дитячої музичної школи. Ініціатором встановлення пам’ятника виступив Іллінецький міський голова Володимир Ящук, який на початку урочистостей привітав громаду із встановленням пам’ятника великому Кобзареві та подякував всім, хто підтримав та долучився до цієї ініціативи.
 
 
Шевченко Тарас Григорович український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч, фольклорист, етнограф. Національний герой і символ України. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.
 
 
Його поезія не втрачає своєї актуальності й донині: «Свою Україну любіть. Любіть її… Во врем’я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.» Планується, що цей пам’ятник стане творчим майданчиком, де жителі Іллінецькоі міської ОТГ, зокрема, молодь, вшановуватиме пам’ять митця, проводитиме поетичні конкурси та інші культурні заходи.