Здоров'я в кожен дім - новий старт медично-діагностичного проекту Григорія Калетніка
Повернутися
Здоров’я нації завжди було одним із ключових пріоритетів моєї громадської діяльності. Спілкуючись із людьми, вивчаючи їх потреби, проблеми доступності та якості медичних послуг, особливо в сільській місцевості, виявилися одними з найболючіших.
 

У 2012-2013 роках я ініціював медично-діагностичний проект, для якого власним коштом було закуплено шість сучасних машин медичної допомоги для Оратівського, Немирівського, Липовецького, Іллінецького, Погребищенського районів. Машини були дооснащені апаратами УЗД, ЕКГ, експрес-тестами для визначення рівня цукру, тонометрами, наборами медичних препаратів для надання невідкладної допомоги. Сформовані групи лікарів із терапевта, кардіолога, хірурга здійснювали виїзди і прийоми у населених пунктах цих районів.


На жаль, із приходом до влади нових облич, виїзди бригад лікарів призупинилися і машини перестали виконувати задумані функції. У деяких районах навіть не зберегли комплектність автомашин швидкої допомоги у зв’язку з чим виникла необхідність провести їм нову доукомплектацію, а також технічний огляд і ремонти. Протягом останніх п’яти років проблеми доступності медичних послуг тільки загострюються.



Сьогодні зустрівся з колективом Оратівської центральної районної лікарні. Подякував за збереження реанімобіля і домовився з колективом районної лікарні, що, окрім обслуговування райцентру, бригади лікарів на машині швидкої проводитимуть медичні огляди в усіх селах району.



Тепер машини пройшли ремонт і технічний огляд. Після підписання необхідних документів реанімобілі продовжать розпочату справу і раз на півроку року разом із кваліфікованими спеціалістами будуть здійснювати медико-діагностичні виїзди до мешканців району.