Григорій Калетнік взяв участь у Х ювілейному районному фестивалі фольклорного мистецтва «Липовеччино рідна моя»
Повернутися

Український народ – це безмежна щедрість, щира українська пісня і надзвичайно трудолюбиві люди. Єдине чого нам не вистачає, так це цінувати все те, що ми маємо. 26 липня Григорій Калетнік побував на рідній Липовеччині, де взяв участь у Х ювілейному районному фестивалі фольклорного мистецтва «Липовеччино рідна моя», який відбувся на базі Лукашівського сільського будинку культури.



Кожна територіальна громада презентувала свої світлиці на центральній площі села, які були наповнені щирою любов’ю до своєї батьківської землі: вишиванки, рушники, картини, які вражали своєю різноманітністю та тим, які талановиті у всьому наші люди, смачні власноруч приготовані страви української кухні прикрашали кожен стіл, а ще щедрі літні врожаї городини – те, чим багата українська земля.

Григорій Миколайович поспілкувався із кожною територіальною громадою, бо добре знає всіх, і з громадами його об’єднує чимало гарних спільних справ, вислухав проблеми, із якими доводиться зустрічатися людям і сільським, селищним головам та головам ОТГ зараз: відсутність робочих місць, доріг, доступу до сучасної, якісної освіти та медицини, зубожіння населення. Григорій Калетнік запевнив, що спільними зусиллями ці проблеми вдасться подолати, бо закони мають працювати, перш за все, на користь громади.  Спільно пораділи за успіхи, яких вдалося досягти за цей період.

Надзвичайно вразило те, з яким трепетом кожна громада готувалася  до творчої презентації своїх населених пунктів. «Любов до української пісні і культури – це те, що нас усіх об’єднує і додає нам сили. Таких талантів, як є на нашій рідній батьківській землі, немає ніде у світі», - зазначив у спілкуванні із жителями Липовецького краю Григорій Миколайович.