Мистецькй фестиваль «Мамину сорочку пригорну до серця»
Повернутися
Вчора взяв участь в обласному мистецькому фестивалі «Мамину сорочку пригорну до серця». В кінці серпня, щорічно з'їжджаються в Клембівку митці-вишивальниці, художники, різьбярі по дереву, майстри гончарного мистецтва з різних куточків області та сусідньої Молдови. 


Взяли участь у святі голова Ямпільської райдержадміністрації Михайло Вдовцов, голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук, депутат облради Копачевський та інші гості й запрошені.



Святковий концерт подарували місцеві художні колективи та народний артист України Микола Янченко. Підтримати учасників фестивалю кожного року на свято приїжджає Сергій Татусяк. 



Свято пройшло в теплій атмосфері шанобливого ставлення до традицій та культури вишивання. Приємні хвилини вдячності і поваги талановитим майстрам подарувала сільський голова Валентина Бобошко, яка разом із керівництвом району кожному вручила золотий духмяний Клембівський коровай і диплом. А місцеві жителі відтворили сцену українського весілля по-клембівськи!





Для мене це свято особливе! Адже це моє рідне село. І в цьому селі, знаходиться відома фабрика «Жіноча праця», заснована в 1870 році. З 1965 року керівником фабрики працював мій батько Микола Антонович. Великі організаторські здібності, його патріотизм і дипломатичність дали можливість взяти участь колективу і представити свої вишивки на міжнародних виставках в Німеччині, а потім Канаді, звідки привезли золоті медалі переможців. 
Представлені вироби вчора на фестивалі підтвердили єдність поколінь. Талант нашого українського народу не має меж. 





З великою вдячністю і повагою до всіх учасників. До наступного фестивалю в 2019 році.