Президент університету Григорій Калетнік перебуває з робочим візитом в м.Батон Руж, США
Повернутися

Сьогодні на базі Луїзіанського університету (США) розпочав роботу ІІ Симпозіум ректорів Вишеградської Асоціаціі університетів, до складу якої входять понад 50 університетів Європи, США, України, Росії на тему: «Диверсифікація доходів і підтримка приватного сектору: успішні приклади впровадження».

 На симпозіумі присутні, крім членів Асоціації, представники бізнесу та виробники сільськогосподарської продукції штату Луїзіана. У програмі форуму передбачено цілий ряд заходів і зустрічей, присвячених обміну досвідом у сфері державно-приватного партнерства, обговорення питань джерел фінансування дослідницьких проектів та академічної співпраці. Україну на форумі представляють ректор НУБіП професор Станіслав Ніколаєнко та президент Вінницького Національного аграрного університету професор Григорій Калетнік.

Перший день розпочався з відвідування американської партнерської ліги виробників цукру, де учасників конференції ознайомили з цілями та завданнями Ліги, загальною історією цукровиробництва в Луїзіані, організацією виробництва та переробки цукру. На власному прикладі представники Ліги розповіли про стратегії успішного розвитку, можливості фінансової підтримки та перспективи функціонування підприємства.




Родзинкою заходу стала поїздка до дослідницької станції цукру, Санкт-Гавриїл, де наші колеги ознайомились із особливостями роботи та проведення наукових досліджень на базі станції.



Насичена програма першого дня конференції сприяла обміну дослідницькими та інноваційними ідеями наших американських партнерів, досвід яких може бути використаний у двосторонній співпраці між ВНАУ та державним університетом Луїзіани.