Відсвяткував свій 90-річний ювілей Хміль Іван Якович, житель с. Новофастів Погребищенського району.
Повернутися
Відсвяткував свій 90-річний ювілей Хміль Іван Якович, житель с. Новофастів Погребищенського району. Народився в сусідньому селі Морозівка, де й закінчив восьмирічну школу. До початку Великої Вітчизняної війни та після її завершення працював у місцевому колгоспі на різних посадах, а в 1943 році був призваний до лав Радянської армії захищати рідну Батьківщину від фашистських загарбників, воював у складі мінометної частини, мінометником.


Зі своїми побратимами, пліч-о-пліч, пройшов нелегкими дорогами війни, виганяючи ненависного ворога з рідної землі. Але не оминула ворожа куля Івана Яковича в серпні 1944 року, він отримав серйозне поранення. Після важкої операції все ж повернувся до життя і після довготривалого лікування його направили у Ставропольський край для проходження подальшої служби в медчастині. Після закінчення війни демобілізувався з міста Баку в статусі інваліда Великої Вітчизняної війни, нагороджений орденом «Великої Вітчизняної війни 1-го ступеня», медаллю «За відвагу» та багатьма іншими нагородами.

Іван Якович разом з дружиною Надією, яка відійшла в небуття, народили та виховали двох синів, мають чотирьох онуків та сімох правнуків, які навідуються до нього не лише в святкові, а й в будні дні, щоб допомогти дідусеві.

У цей ювілейний день не оминув увагою Івана Яковича і народний депутат України Калетнік Г.М. Від його імені помічники привітали ювіляра з побажаннями міцного здоров’я, родинного тепла, щастя, благополуччя та мирного неба над головою, вручили листівку та подарунок. Відзначили, що люди пам’ятають й поважають ювіляра, його працю, його непростий життєвий шлях.

Ювіляр щиро вдячний за вітання, за піклування про учасників та інвалідів війни й зичить Григорію Миколайовичу міцного здоров’я, успіхів та Божого благословення в добрих справах та починаннях.