Волейбольний турнір, присвячений 25-річчю виведення радянських військ із Афганістану.
Повернутися

Волейбольний турнір, присвячений 25-річчю виведення радянських військ із Афганістану.

Ця подія ще довго озиватиметься в серцях надросян хвилюючим спогадом. Не часто сьогодні подібне можна бачити із того, що зазвичай називаємо велелюдною подією. А тут ентузіастами спортивного осередку надросян, зокрема, клубом любителів волейболу м. Погребище та ФСТ «Колос» було організовано пам’ятний і цікавий змістом волейбольний турнір присвячений 25-річчю виведення радянських військ із Афганістану. Свято спортивної краси відбувалося в розкішній спортивній залі місцевого медичного коледжу.

Забігаючи наперед, варто сказати, що не обійшли організатори заходу належною увагою і присутніх воїнів-інтернаціоналістів. Від імені організаторів турніру всім їм було вручено квіти, пам'ятні сувеніри, а друзі-однополчани з Липовеччини подарували слова сердечних вітань. Для всіх них було приурочено змістовну програму концерту, перевиту піснями, що мимоволі навертали кожного на спогади пройдених нелегких доріг на чужинській землі. З приємністю можна констатувати і той факт у проведенні заходу, що не забув про героїв Афганістану цього дня і народний депутат України Григорій Калетнік. Його помічники також прийшли на турнір і, від імені цього благодійника, вручили кращим гравцям турніру подарунки на згадку.

Прибули ж до Надросся для участі в обласному турнірі команди з Вінниці, де були і спортсмени безпосередньо з Вінницького району, а також з Липовця, збірна команда від головного управління міндоходів та зборів у Вінницькій області, а погребищани виступили в складі команди Клубу любителів волейболу.

Цікаво згадати, що прибули до надросян у числі команди ветеранів Вінниці такі поважні гравці, як майстри спорту Валерій Копилов, Ігор Новіков, кандидати в майстри спорту Іван Никорюк (який до речі є чемпіоном світу серед ветеранів), Олександр Краєвський, Павло Сіденко, Юрій Потєха та Павло Перепелюк.

Отож, як бачимо, було з ким рівняти свої сили, власне, й багато чому повчитися, як правильно володіти м’ячем, як домагатися поставленої мети в тому чи іншому черговому поєдинку. Спостерігаючи за таким неординарним масовим спортивним дійством, мимоволі напрошувався висновок, що дуже зближує спорт людей, гуртує в єдину сув’язь доброти і шанобливого ставлення одне до одного, чого так бракує нам у строкатому політичними подіями сьогоденні. Це цілком на достойному рівні змогли довести всі члени волейбольних осередків, що змагалися, виборюючи першість. А вона, як і більшість сподівалися на те, дісталася найдосвідченішим і найвправнішім гравцям команди ветеранів волейболу з міста Вінниці. На другій сходинці перемогу в турнірі святкували, як ще ми їх називаємо, податківці і третє місце дісталося господарям свята – погребищанам.