15 лютого 2014 року у м. Погребище відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ої річниці виведення військ з Афганістану
Повернутися
15 лютого 2014 рокуу м. Погребище відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ої річниці виведення військ з Афганістану.


У цей скорботний день ми віддаємо шану героям, які назавжди залишилися на полі бою. Вони до кінця виконали свій солдатський обов’язок. Вічна їм пам'ять і слава!

У цей урочистий день ми вшановуємо усіх, хто пройшов горнило війни і залишився живим. Ви справжні герої нашої держави! Ви її гордість і надія!

З кожним роком історія віддаляє нас від вогненних років війни в Республіці Афганістан. У цьому локальному конфлікті не була програна жодна військова операція. Солдати і офіцери були виховані і відверто упевнені у благородності тієї місії, в якій вони брали участь – допомоги афганському народу. Вони з честю і гідністю, мужністю і героїзмом виконували поставлені Батьківщиною завдання.

Не обминула афганська війна і Погребищенський район: 6 чоловік навіки залишилися в чорному списку безповоротних втрат, 63 – стали учасниками бойових дій, з них 24 чоловіка з міста Погребище.

Урочисті заходи розпочалися о 10:00 год. з покладання квітів та вінків до пам’ятника високої Пам'яті синам-надросянам на березі Росі, поряд із Храмом Успіння Пресвятої Богородиці м. Погребище. Після чого відбулося служіння панахиди за воїнами, убієнними на полях брані. Відтак в районному кінотеатрі ім. Терлецького відбулося урочисте зібрання за участі воїнів-інтернаціоналістів, родин загиблих воїнів, керівництва райдержадміністрації, міської та селищних рад, лідерів ветеранських афганських організацій, помічників народного депутата України Григорія Калетніка, архієпископа Тульчинського і Брацлавського Іонафана та широкого кола громадськості.

Воїнам-інтернаціоналістам та родинам загиблих воїнів вручили Грамоти згідно розпорядження «Про відзнаки районного рівня з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав». Також районній організації Спілки Ветеранів війни в Афганістані вручено книги «Чорний тюльпан-2», які будуть передані в музеї та бібліотеки міста, Дембовському Віктору Степановичу вручено грамоту Верховної Ради України і медаль та грошові кошти для вказаної організації від народного депутата Григорія Калетніка.

Всі присутні в залі слухали пісні про бойові рейди та операції, у виконанні керівника Православної парашутно-десантної школи ім. Цесаревича Олексія, настоятеля храму Успіння Божої Матері протоієрея Віктора, а також показові виступи курсантів названої вище школи.