Давайте дякувати ветеранам сьогодні, завтра і повсякчас!
Повернутися
Афанасію Кузьмовичу Лазаренку, жителю села Зозів, виповнилось 92 роки. А це вже поважний вік, кожен День народження для нього - Ювілей! «Страшно оглянутись - скільки всього довелось пережити, а пролетіло все, як один день» - каже ветеран. Важке дитинство - про Голодомор знає не з книжок, обпалена війною юність. Школу мужності лейтенант - авіатехнік Лазаренко проходив у 168-му авіаполку Курського напрямку, згодом, з 1943-го в Хабаровському спецавіаполку. В квітні 1945-го Афанасій Лазаренко брав активну участь у визволенні острова Сахалін та Курильських островів.


Службу в армії капітан Лазаренко закінчив у 1949 році, вступив на другий курс Ладижинського технікуму механізації сільського господарства, в 1951 році закінчує його і розпочинає мирну трудову діяльність у Зозівському училищі механізації сільського господарства. Тут і пропрацював, аж до виходу на пенсію. Трудовий шлях ветерана заслуговує також на особливу увагу. За його плечима майже 48 років стажу.

Разом із дружиною Євгенією Григорівною, учителькою місцевої школи, виростили дітей та дали їм гарну путівку у життя. Прикро тільки те, що сьогодні дружина не в змозі розділити з ним радість почуттів.

Пролетіли роки, як негнуздані коні нестримним вихором і тільки пил з-під копит осів на скронях, а зовсім непростий життєвий шлях зігнув плечі ветерана. Проте, не зігнув душу і бажання ще прожити, потішитись онуками та правнуками.

Віддаючи шану ветеранам сьогодні, завтра і повсякчас народний депутат України Григорій Калетнік через своїх помічників надіслав Афанасію Кузьмовичу щирі вітання до Дня народження і побажав, шановному ювіляру, здоров'я та щоб ще не одну весну співали солов'ї, а також подякував за мир та засіяне добро, що нині сходить серед нас.