Сьогодні, 15 лютого, усі пострадянські країни вшановують своїх інтернаціоналістів.
Повернутися

Дикі гори, мертва тиша,

Вся природа жаром дише.

Ниють язи, піт — струмками

Тут стріляє кожен камень

Ці слова належать Василю Слапчуку, кавалеру ордена Червоної Зірки, людині, яка пройшла афганське пекло. І, мабуть, тому йому у своїх поезіях вдається так точно, тонко передавати увесь страх, все жахіття тієї безглуздої чужої війни. Війни, на якій протягом десяти років ламались долі сотень тисяч наших юнаків та їх родин. Із-за чиїхось політичних забаганок, в Афганістані протягом десяти років гинули наші хлопці.

Сьогодні, 15 лютого, усі пострадянські країни вшановують своїх інтернаціоналістів. Хлопців, які дивились смерті в обличчя. Які, не обговорюючи, виконували накази.

Іллінецький район не став винятком. В районному будинку культури зібралися воїни-інтернаціоналісти, жителі міста і району. Зібралися, щоб в глибокій шанобі схилити голови перед загиблими в Афганістані земляками та з великою вдячністю звернутися до присутніх «афганців».

Вже традиційно, народний депутат України Калетнік Григорій Миколайович вітає своїх земляків з пам’ятними датами. Теплі дружні стосунки пов’язують народного обранця з Іллінецькою районною спілкою воїнів-інтернаціоналістів. Багато років поспіль він підтримує фінансово громадську організацію. Відгукується на проблеми та біди ветеранів. Саме за його сприяння та підтримки будується в районі пам’ятник нашим загиблим землякам.

І сьогодні, помічники Григорія Миколайовича передали матеріальну допомогу для організації. Вручили Грамоти Верховної Ради України та пам’ятні подарунки учасникам бойових дій в Афганістані Григорію Жичицькому з Іллінців та Миколі Сої з Слободища. Також Григорій Калетнік передав для організації книги «Чорний тюльпан – 2», що видані за його фінансової підтримки.

Народний обранець побажав усім присутнім та їх родинам міцного здоров’я, добра та благополуччя, впевненості у завтрашньому дні та, найважливіше, щоб наші діти ніколи не стали учасниками бойових дій.