Нещодавно відсвяткував своє славне 91-річчя Пугач Панас Якович, житель с. Морозівка, Погребищенського району.
Повернутися
Нещодавно відсвяткував своє славне 91-річчя Пугач Панас Якович, житель с. Морозівка, Погребищенського району.


Всього довелося йому зазнати за ці роки життя. Без сліз на очах не може згадувати роки Великої Вітчизняної війни, адже в березні 1942 року його забрали до Німеччини на каторжні роботи, там зазнав знущань і страждань, але з мужністю вистояв та витерпів всі випробування, які випали на його долю. У 1945 році був визволений з-під гніту ненависних загарбників, після повернення на Батьківщину відслужив чотири роки в армії майстром в авіації. Після служби в армії повернувся в рідне село де й працював трактористом та на інших різних роботах. Про його мужність і працелюбність свідчать численні нагороди, серед яких Орден Трудового Червоного Прапора, отриманий в 1971 році та Орден Жовтневої революції отриманий в 1977 році.

Також, нещодавно, відсвяткувала своє 90-річчя Жулинська Ядвіга Яківна, жителька с. Левківка, Погребищенського району. В період війни, як і Панас Якович, була вивезена до Німеччини на роботи, про ті важкі часи навіть й зараз намагається не згадувати. Після повернення в свою, рідну душі, домівку відпрацювала в колгоспі 35 років на фермі дояркою, а після виходу на заслужену пенсію працювала в рільничій бригаді. Приємно відзначити, що ця літня жіночка, після довгих років важкої праці, всю роботу по господарству виконує сама. Які б негаразди не зустрічалися на її життєвому шляху, вона завжди залишалася чуйною, доброю та порядною людиною.

У цей святковий день до ветеранів завітав помічник народного депутата України Григорія Калетніка, з вітаннями, подарунками та квітами. Вклонився їхній мудрості, багатому досвіду, стійкості перед труднощами. Висловив слова пошани поколінням героїв-визволителів та доблесними трудівниками. Подякував за їх немеркнучий подвиг, героїзм, проявлений під час відновлення народного господарства в післявоєнні роки. Розчулені ювіляри щиро дякували гостеві за теплі побажання і пам’ятні подарунки.